Grilované špikové kosti
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 12. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 12. septembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
17 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Špikové kosti si necháme narezať na asi 15 cm pozdĺžne. Zvlášť do panvičky nasekáme a opražíme cibuľu na oleji do zlata.
- 2
Do rozpálenej trúby dáme upiecť špikové kosti pri teplote asi 250 °C, cca na 15 minút, pokým nebude špik prepečený, potom na vrch nakladieme upraženú cibuľu a necháme spolu dopiecť aj s cukrom asi 2 minúty.
- 3
Vyberieme z rúry, osolíme a okoreníme, podávame spolu s toastami z bieleho chleba.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu