Grilované špikové kosti

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 12. septembra 2014
Grilované špikové kosti
Foto: Ľuboš Pilc
17 minút
na 250 °C

Suroviny

0,5 kg
150 g
50 g
0,5 ks
0,1 l




Postup

  1. 1

    Špikové kosti si necháme narezať na asi 15 cm pozdĺžne. Zvlášť do panvičky nasekáme a opražíme cibuľu na oleji do zlata.

  2. 2

    Do rozpálenej trúby dáme upiecť špikové kosti pri teplote asi 250 °C, cca na 15 minút, pokým nebude špik prepečený, potom na vrch nakladieme upraženú cibuľu a necháme spolu dopiecť aj s cukrom asi 2 minúty.

  3. 3

    Vyberieme z rúry, osolíme a okoreníme, podávame spolu s toastami z bieleho chleba.

Diskusia k receptu

kukulienka71
fíha, neviem, či by mi to chutilo, špik mám najradšej dobre osolený. Špecialitka:-)
rea1
podľa mňa je najlepší špik ešte horúci z uvarených kostí natretý na chlebe a posolený. cibuľa a cukor (!) určite zmenia chuť špiku. okrem toho - kde vám prepília špikové kosti?
mesiar50
Ako pisu obidve ,,dievcata".Posolime si spik a v takom prevedeni by mi jedlo chutilo
terakota
Mne najlepšie chutí na dobre upečenej hrianke natretej cesnakom a jemne roztretý špik osolený a okorenený.
gubics
Mám veľmi rada špik (chudák cholesterol), ale pečený som ešte nechutnala, stálo by to za to ochutnať,určite je výborný,
1x druda
farbuska
Ja pečiem špikové kosti vcelku, neprepílené, odkedy som ich tak jedla ako predjedlo v Paríži. Cca 20 minút na 230-250 C. Je to pochúťka, rovnako ako špik z kostí varených v polievke, len chuť je o niečo koncentrovanejšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia