« Naspäť na tento recept

Grilované rebierka verzia na vytlačenie

Komerčný recept
Použite svoju fantáziu a zmiešajte med, Podravku ochucovadlo, šťavnaté mäso, čili papričky a cukor, všetko to zalejte čiernym pivom a vychutnávajte si skvelé grilované jedlo.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Rebierka nakrájame na väčšie kúsky. Podravku ochucovadlo pikant zmiešame s medom a touto zmesou potrieme rebierka.

Na väčší kus alobalu poukladáme polovicu rebierok tak, aby sme ich mohli tým alobalom zakryť. Dve strany alobalu poriadne uzavrieme.

Cez otvorenú stranu nalejeme dovnútra alobalu 75 ml vody a 3 lyžice oleja a poriadne ju uzatvoríme. Uistíme sa, že sú všetky strany poriadne uzatvorené, aby teplo zvnútra neunikalo von.

Rovnakým spôsobom pripravíme druhú polovicu rebierok. Obidva balíčky necháme postáť minimálne 1 hodinu a potom ich položíme na rozohriaty gril. Grilujeme ich cca 45 - 60 minút na miernom ohni.

Na panvicu si dáme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme, dokým cibuľa aj slanina nebudú pekne zlatisté.

Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú čili papričku, cukor a krátko to povaríme. Po chvíľke varenia pridáme pivo.

Omáčku varíme cca 10 minút, dokým nezhustne a potom pridáme Podravka pasírované paradajky a ešte minútu povaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Rebierka vyberieme z alobalu a dáme ich naspäť na gril. Grilujeme ich na miernom ohni ešte cca 10 - 15 minút. Počas grilovania ich potierame pripravenou omáčkou.

Rebierka podávame so zostávajúcou omáčkou a pridáme aj Ajvar jemný Podravka.

Suroviny




4
porcie
25
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist