Grilované morčacie rolky so slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Mäso vyklepeme, osolíme, okoreníme. Jednu stranu každého plátku tenko natrieme horčicou.
  2. Slaninu rozrežeme na dve časti a položíme ju na horčicou potreté mäso. Pridáme sušené slivky. Zavinieme do roliek, ktoré zopneme ihlou na mäso alebo špáradlami.
  3. Rolky potrieme olivovým olejom a podľa hrúbky ich 15 až 20 minút grilujeme. Servírujeme s cuketovo– zemiakovým špízom – napoly uvarené zemiaky, cuketu, cibuľu okoreníme, osolíme a ugrilujeme do mäkka.
  4. NÁŠ TIP: Plátky mäsa pri naklepávaní prikryte potravinárskou fóliou. Nielen že sa neušpiníte, ale mäso dokážete naklepať na tenko, aby ste ho potom ľahšie zavinuli do rolky.