Grilované medové krídelká so salsou fotorecept

Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 30. júna 2010
Grilované medové krídelká so salsou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
100 g
150 ml
1 PL
1 KL
1 KL
200 g
200 g
100 g
400 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z medu, oleja, soli, korenia, worcestra, grilovacieho korenia a čili si pripravíme marinádu.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na menšie plátky. Uvarenú kukuricu potrieme maslom a osolíme.

  3. 3

    Krídelká namarinujeme a grilujeme alebo upečieme v rúre. Podávame so salsou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Keď marinujeme mäso, je najlepšie nechať ho v marináde minimálne dve hodiny, najlepšie celú noc.

Diskusia k receptu

zdezda
:-)))))) mňaaaaaam, inšpirovali ste ma, dík!
tinca
no môj žlčník by asi štrajkoval pri tej čiernej kôrke..
alzbetka2
@tinca , máš pravdu, tá čierna kôrka nic moc a ešte aj sladká...medové a prihoreté mäsko naozaj nemusím...
jezibabka1
prvé čo by som zjedla , by bola tá medová pripečená kožička, mňáááám:))))
gastronom
( grilovanie je najlepsie vonku na otvorenej pahrebe / gril - zerave uhlie alebo plyn ) taketo kridielka je dobre natriet po upeceni s B-B-Q sauce ( inac Salsa je celkom ine nez to co tento kuchar v tomto recepte navrhuje / tento kuchar nema ziadnu ideu co je to vlastne salsa ) taktiez taketo grilovacie speciality sa daju upiect / grilovat krasne do zlatista / tieto kridielka na obrazku su jednoducho pripalene