Grilované tofu

Grilované marinované tofu so sezamom

Autor receptu: lunter

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote.
  2. Cibuľu a mrkvu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misky, pridáme jablčný ocot alebo šťavu z limetky, 1 PL trstinového cukru a zalejeme vriacou vodou. Necháme odstáť približne 20 minút.
  3. Tofu nakrájame na plátky, obalíme v sezamových semienkach a opečieme na troške olivového oleja z oboch strán. Potom ho vyberieme a odložíme bokom. Do panvice dáme na pár minút mrazený hrášok tak, aby zmäkol a nestratil peknú zelenú farbu a sladkú chuť.
  4. Mätu nasekáme nadrobno. Uvarenú quinou zmiešame s hráškom, dochutíme soľou, korením, zvyšným olivovým olejom, koriandrom a čerstvou mätou. Pridáme aj nakladanú cibuľku s mrkvou a pár lyžíc nálevu.
  5. Opečené tofu so sezamom servírujeme so šalátom a pokvapkáme limetkovou šťavou.