| 
	        
	        
	        Grilované tofu
	        Grilované marinované tofu so sezamomAutor receptu: lunter PostupQuinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote.Cibuľu a mrkvu nakrájame  na tenké pásiky, dáme do misky, pridáme jablčný ocot alebo šťavu z limetky, 1 PL trstinového cukru a zalejeme vriacou vodou. Necháme odstáť približne 20 minút. Tofu nakrájame na plátky, obalíme v sezamových semienkach a opečieme na troške olivového oleja z oboch strán. Potom ho vyberieme a odložíme bokom.
Do panvice dáme na pár minút mrazený hrášok tak, aby zmäkol a nestratil peknú zelenú farbu a sladkú chuť. 
Mätu nasekáme nadrobno. Uvarenú quinou zmiešame s hráškom, dochutíme soľou, korením, zvyšným olivovým olejom, koriandrom a čerstvou mätou. Pridáme aj nakladanú cibuľku s mrkvou a pár lyžíc nálevu.Opečené tofu so sezamom servírujeme so šalátom a pokvapkáme limetkovou šťavou.
 |