Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou

paploska - fotkapaploska, 26. januára 2013
Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou
Foto: paploska

Dnes som chcela navariť niečo jednoduché a rýchle :-) Začalo sa to kuracou polievkou a uvažovaním ako využiť sladké zemiaky a rukolu zo špajze. Zobraziť celý popisDnes som chcela navariť niečo jednoduché a rýchle :-) Začalo sa to kuracou polievkou a uvažovaním ako využiť sladké zemiaky a rukolu zo špajze. Nakoniec som jednoducho spojila len to čo nám chutí, ale výsledok stál za to. Vyskúšajte.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
3 ks
250 g
6 PL
pol lyžičky nerafinovaný
2 PL
1 PL
štipka
štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Kuracie mäso som varila v polievke, takže som ho po uvarení len osušila, jemne osolila a potrela olivovým olejom a štipľavou paprikou. Stehná som dala na 5 min. pod gril, ale môžete ich dať aj na 200 st. na klasické pečenie do rúry.

    Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou  - obrázok 1
  2. 2

    Sladké zemiaky poriadne umyjeme a ešte mokré popicháme vidličkou a osolíme morskou soľou. Mokré zemiaky dáme piecť do rúry na 200 st. na 1 hodinu. Zemiaky vyskúšajte vidličkou, či sú mäkké.

    Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou  - obrázok 2
  3. 3

    Počas pečenia zemiakov si pripravíme šalát. Rukolu umyjeme. V poslednom čase tie naše nákupné centrá predávajú naozaj nechutné suroviny :-(, takže ju aj poriadne skontrolujte. Pripravíme si jednoduchú marinádu na šalát - olivový olej, horčicu, vínny ocot, citrónovú šťavu, cukor (varím len s prírodným), soľ a korenie metličkou vyšľaháme do jednotnej hmoty. Tento dresing budeme mať rýchlo hotový a je veľmi chutný ako zálievka na všetky zeleninové šaláty. Pridáme k rukole a zmiešame.

    Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou  - obrázok 3
  4. 4

    Upečené sladké zemiaky rozrežeme a každú polovicu poriadne potrieme ghee (ale môžete aj klasickým maslom), osolíme a okoreníme bielym aj čiernym korením. Môžete vyskúšať aj kajanské korenie. Posypeme čerstvou pažítkou a naaranžujeme na tanier s rukolou a grilovaným kuriatkom. Dobrú chuť.

    Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou  - obrázok 4

Diskusia k receptu

laurika1
Dala by som si . Kedže jediné kuracie mäso ľúbim ako jediné s mäsa . Vyzerá to chutne . :") Lne neviem čo je "ghee" :D
paploska
no nie, akok vidíte moju fotku mám 37, len som chcela zmeniť dátum na reálny a mrzlo to. tu však ide o recepty a nie vek!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia