Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom

butcher - fotkabutcher, 7. júna 2010
Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom
Foto: butcher

zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
4 ks
0,75 dl
0,5 čl
0,5 čl
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1/3 hrnčeka
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    nastrúhanú kôru, šťavu, med, tamarind a sojovku pomiešame dokopy a do tejto zmesy vložíme kuracie mäsko. necháme odležať v chladničke aspoň tri hodiny.

  2. 2

    pripravíme si šalát. očistenú mrkvu nakrájame na tenké pásiky, smažíme na oleji pokiaĺ nezmäkne. potom mrkvu, citrónovú šťavu, škoricu, koriander, pistácie, hrozienka a nasekanú mätu premiešame dokopy, uložíme do chladničky.

  3. 3

    mäsko ugrilujeme a podávame so šalátom a čerstvo upečenou ciabatou.

  4. 4

    hrozienka som dával sultanas, neviem ako sa predávajú na Slovensku. a tamarind keď som ochutnal, tak by som povedal, že sa dá nahradiť obyčajným slivkovým lekvárom, len treba dať menej medu.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: