Grilované kuracie prsia s bazalkou

Autor receptu: deer

Jednoduché, rýchle a hlavne ľahké a chutné jedlo. Kuracie mäso obsahuje približne 18% plnohodnotných bielkovín a neobsahuje takmer žiadne sacharidy, je preto v kombinácií so zeleninovým šalátom ideálne pri diétach. Navyše bazalka je výborný pomocník pri trávení, takže grilované prsia v tejto kombinácií môžem len vrelo odporúčať :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si rozpolíme, očistíme a umyjeme. V miske zmiešame olivový olej, soľ, čierne korenie, mletú papriku a touto zmesou rovnomerne potrieme pripravené mäsko. Hneď dávame na grilovaciu panvicu a opekáme z oboch strán tak, aby bolo vo vnútri mäkké.
  2. Medzi tým dáme do nádoby čerstvé lístky bazalky, trošku vody a trošku oleja a rozmixujeme to na pesto.
  3. Z uvedených surovín urobíme šalát (sú len na ukážku, použiť môžete samozrejme zeleninu akú chcete, podľa chuti). Na tanier umiestnime šalát a kúsky mäsa ktoré polejeme vytvoreným pestom. Dobrú chuť :)