Grilované krídelká
Grilované krídelká s medovou marinádou
Autor receptu: redakcia
Tieto kuracie krídelká z grilu sú jednoduché a predsa chutia výborne.
6 porcií |
10 (+ odležanie) minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie krídla umyjeme, očistíme a osušíme. Ak ich narežeme v kĺboch, budú sa rovnomernejšie piecť a lepšie nasiaknu omáčkou. Osolíme ich, okoreníme a jemne
pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme 15 minút odležať.
- Na grilovaciu omáčku zmiešame zvyšný olej, čili pastu, med a sójovú omáčku.
- Pod grilom rozpálime nižšiu vrstvu uhlia. Odležané krídla rozložíme na gril a pečieme asi 20 minút, pričom ich priebežne otáčame. Potom krídla zo všetkých strán potrieme grilovacou omáčkou a grilujeme ich ďalších 10 minút, kým nebude povrch zlatistý. Počas toho ich potierame a otáčame.
- Hotové krídelká servírujeme s na grile dochrumkava opečeným chlebom a so zeleninovými čipsami.