Grilované krídelká

Grilované krídelká s medovou marinádou

Autor receptu: redakcia

Tieto kuracie krídelká z grilu sú jednoduché a predsa chutia výborne.

6
porcií
10 (+ odležanie) minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie krídla umyjeme, očistíme a osušíme. Ak ich narežeme v kĺboch, budú sa rovnomernejšie piecť a lepšie nasiaknu omáčkou. Osolíme ich, okoreníme a jemne pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme 15 minút odležať.
  2. Na grilovaciu omáčku zmiešame zvyšný olej, čili pastu, med a sójovú omáčku.
  3. Pod grilom rozpálime nižšiu vrstvu uhlia. Odležané krídla rozložíme na gril a pečieme asi 20 minút, pričom ich priebežne otáčame. Potom krídla zo všetkých strán potrieme grilovacou omáčkou a grilujeme ich ďalších 10 minút, kým nebude povrch zlatistý. Počas toho ich potierame a otáčame.
  4. Hotové krídelká servírujeme s na grile dochrumkava opečeným chlebom a so zeleninovými čipsami.