Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Kalmáry sprudka opečieme na grile. Hotové kalmáry nakrájame na menšie kusy.
  2. Grilovaná zelenina: Papriky sprudka opečieme na grile a necháme zapariť v mikroténovom vrecúšku - budú sa lepšie šúpať. Papriky ošúpeme a nakrájame na trojuholníky. Baklažán a cukety nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť, aby pustili vodu. Sprudka opečieme na grile a namarinujeme v oleji s pečeným cesnakom.
  3. Omáčka: Všetku zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Pečenú zeleninu ľahko podlejeme, pridáme nasekaný zázvor, bazalku, peperoncino a krátko povaríme. Hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.