Grilované kalmáry so zeleninou a pikantnou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kalmáry prekrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme asi 1 hodinu odležať v chladničke. Kalmáry sprudka opečieme na grile. Hotové kalmáry nakrájame na menšie kusy.
- Grilovaná zelenina: Papriky sprudka opečieme na grile a necháme zapariť v mikroténovom vrecúšku - budú sa lepšie šúpať. Papriky ošúpeme a nakrájame na trojuholníky. Baklažán a cukety nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odstáť, aby pustili vodu. Sprudka opečieme na grile a namarinujeme v oleji s pečeným cesnakom.
- Omáčka: Všetku zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Pečenú zeleninu ľahko podlejeme, pridáme nasekaný zázvor, bazalku, peperoncino a krátko povaríme. Hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
|