Grilovaná zelenina
Autor receptu: matus113
Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.
4-5 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán nakrájame na kolieska. Posolíme ho. Chvíľku počkáme, kým pustí vodu, ktorú z neho po 20 - 30 min. vymačkáme. Potom ho presmažíme na olivovom oleji.
- Zemiaky pokrájané na kolieska dáme na 5 min. variť. Ostatnú zeleninu medzitým pokrájame na kúsky.
- Na plech dáme všetku zeleninu (zemiaky na spodok) okrem rajčín. Polejeme olivovým olejom. Posypeme korením na grilovanie. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 min. a zapneme funkciu grilu. Asi 10 minút pred koncom pridáme rajčiny.