Grilovaná zelenina

Autor receptu: matus113

Ugrilovaná zeleninka je vhodná ako príloha k mnohým jedlám.

4-5
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán nakrájame na kolieska. Posolíme ho. Chvíľku počkáme, kým pustí vodu, ktorú z neho po 20 - 30 min. vymačkáme. Potom ho presmažíme na olivovom oleji.
  2. Zemiaky pokrájané na kolieska dáme na 5 min. variť. Ostatnú zeleninu medzitým pokrájame na kúsky.
  3. Na plech dáme všetku zeleninu (zemiaky na spodok) okrem rajčín. Polejeme olivovým olejom. Posypeme korením na grilovanie. Dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 min. a zapneme funkciu grilu. Asi 10 minút pred koncom pridáme rajčiny.