Grilovaná zelenina s majonézovým dipom

Autor receptu: redakcia

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 15 minút „vypotiť“. Potom ho utrieme pomocou papierovej utierky.
  2. Medzitým uvaríme vodu so štipkou soli, brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a približne 4 minúty povaríme. Potom brokolicu vložíme do misy s ľadovou vodou s troškou ľadu a necháme 30 sekúnd vychladnúť. Vyberieme a necháme odkvapkať.
  3. Papriku nakrájame na hrubšie pásiky a umyté šampiňóny na polovičky. Olivový olej zmiešame s dvoma roztlačeným strúčikmi cesnaku a troškou čerstvo mletého čierneho korenia. Špargľu očistíme a odrežeme drevnaté konce.
  4. Všetku pripravenú zeleninu, okrem špargle, dáme do misky, pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom a poriadne premiešame.
  5. Jednotlivé kúsky zeleniny vrátane špargle ugrilujeme a na podávanie si pripravíme dresing z majolenky Hellmann‘s, bieleho jogurtu a jedného až dvoch strúčikov pretlačeného cesnaku.