Grilovaná zelenina s majonézovým dipom
Autor receptu: redakcia
3-4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme 15 minút „vypotiť“. Potom ho utrieme pomocou papierovej utierky.
- Medzitým uvaríme vodu so štipkou soli, brokolicu rozdelíme na jednotlivé ružičky a približne 4 minúty povaríme. Potom brokolicu vložíme do misy s ľadovou vodou s troškou ľadu a necháme 30 sekúnd vychladnúť. Vyberieme a necháme odkvapkať.
- Papriku nakrájame na hrubšie pásiky a umyté šampiňóny na polovičky. Olivový olej zmiešame s dvoma roztlačeným strúčikmi cesnaku a troškou čerstvo mletého čierneho korenia. Špargľu očistíme a odrežeme drevnaté konce.
- Všetku pripravenú zeleninu, okrem špargle, dáme do misky, pokvapkáme pripraveným cesnakovým olejom a poriadne premiešame.
- Jednotlivé kúsky zeleniny vrátane špargle ugrilujeme a na podávanie si pripravíme dresing z majolenky Hellmann‘s, bieleho jogurtu a jedného až dvoch strúčikov pretlačeného cesnaku.
|