Grilovaná prepelica s pečenými paprikami

Autor receptu: redakcia

Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo. Poznajú totiž tajomstvo, ako grilovať zdravo, šetrne a v duchu wellness.

4
porcie
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú a umytú prepelicu osolíme, okoreníme, potrieme šťavou z citróna, ktorú sme zmiešali s listami tymianu, a necháme 12 hodín v chlade. Papriku pečieme vcelku na žeravom uhlí, kým nezmäkne a na povrchu sa nezačnú vyhadzovať čierne pľuzgieriky. Takto upečené papriky necháme vychladnúť.
  2. Potom papriky olúpeme, nakrájame na hrubšie pásiky a podávame pokvapkané olivovým olejom a posypané morskou soľou. Prepelicu grilujeme zvoľna približne 25 minút, na jej prípravu je vhodný lávový gril pre ľahšiu kontrolu teploty, ale môžeme použiť aj mangalu.