Grilážové rezy - oblátkové rezy nepečené

dovolenka - fotkadovolenka, 9. júla 2011

Moja dobrá kolegyňa ma naučila iný spôsob prípravy. Vyskúšajte pre milých hostí a budete rozdávať recept. Plnka sa dá urobiť s orechmi, kokosovou múčkou, mandľami, makom...

40
porcií
5 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
250 g
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V panvici z varného skla rozpustíme kryštálový cukor do tekutej konzistencie. Odstavíme zo zdroja tepla a pridáme kondenzované mlieko za stáleho miešania, potom rozpustené maslo.

  2. 2

    Keď je masa úplne hladká, pridáme orechy. Ešte teplé nanášame na oblátky v určitej hrúbke a ihneď prikryjeme druhou oblátkou. Zaťažíme a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Povrch zdobíme čokoládovou polevou a krájame na malé kúsky.

Diskusia k receptu

hubata
Ja tieto grilážky musím robiť na Vianoce s orechami, patria medzi naše obľúbené vianočné zákusky. Ale čo je zaujímavavé tak som nejedla ešte s makovou plnkou. Môžu byť pekné také čierne, makové. Niekedy to vyskúšam.
martamm
Tento recept je u nas velmi oblubeny. Mam ho este od mamy...
cchikung
O tomto recepte som snívala už dlho.Jednoduchý a určite výborný.Všetko čo je napísané v recepte mám doma,len sa pustiť do roboty.Ďakujem za inšpiráciu.