Foto: kecemis
Inspiraciou mi bola jedna relacia v TV.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL alebo limetky |
|
1 PL |
|
1/4 KL |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
1/4 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
1/2-1 ks |
|
|
Postup
-
1
V mensej miske som zmiesal citronovu stavu, ocot, oregano, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
-
2
Premiesal som zmesku a pomaly som pridaval olej, pokial som nedostal z dressingu emulsiu. Nehal som postat pri izbovej teplote, pokial som pripravil zvysok.
-
3
Pokial sa varila quinoa, pripravil som zeleninu. Nakrajal som paradajky, cibulu, uhorku a olivy. Olivy musim krajat na drobno, inak to ta lepsia polovicka nezje. Ja pouzivam aj cerstvu, zelenu cibulku na posypanie.
-
4
Do vacsej misky som dal uvarenu quinou, nehal asi 5 minut vychladnut, pridal som pripravenu zeleninu.
-
5
Pridal som dressing, zamiesal a ak treba dochutil solou a korenim. Neham aspon hodinu postat v chlade kym podavam. Pred podavanim posypem feta syrom.
pozdravujem a nezmrzni nám na tom severe:)
so solou narychlo opiekla v panvici :-) Milý @Kecemis musím velmi pochvalit,ten dressing je fantastický a dá tomu celému vynikajúcu chut ;-P Vsetkym velmi chutilo a istotne to budem robit pravidelne,je to výborná a zdravá rychlovka najmä teraz v lete,ked máme uz v zahrade vlastnú zeleninu :-) Dakujem za receptík a srdečne pozdravujem!
Dakujem krasne za odozvu, uz takmer na prachom zapadnuty recept. Je naozaj vhodny do tychto horucav. To kuracie maso sa mi pozdava k tomu. Vdaka