Grécky šalát a quinoa (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Inspiraciou mi bola jedna relacia v TV.

6-10
porcií
15-20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V mensej miske som zmiesal citronovu stavu, ocot, oregano, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
  2. Premiesal som zmesku a pomaly som pridaval olej, pokial som nedostal z dressingu emulsiu. Nehal som postat pri izbovej teplote, pokial som pripravil zvysok.
  3. Pokial sa varila quinoa, pripravil som zeleninu. Nakrajal som paradajky, cibulu, uhorku a olivy. Olivy musim krajat na drobno, inak to ta lepsia polovicka nezje. Ja pouzivam aj cerstvu, zelenu cibulku na posypanie.
  4. Do vacsej misky som dal uvarenu quinou, nehal asi 5 minut vychladnut, pridal som pripravenu zeleninu.
  5. Pridal som dressing, zamiesal a ak treba dochutil solou a korenim. Neham aspon hodinu postat v chlade kym podavam. Pred podavanim posypem feta syrom.