Grécky šalát a quinoa (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Inspiraciou mi bola jedna relacia v TV.
6-10 porcií |
15-20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V mensej miske som zmiesal citronovu stavu, ocot, oregano, pretlaceny cesnak, sol a korenie.
- Premiesal som zmesku a pomaly som pridaval olej, pokial som nedostal z dressingu emulsiu. Nehal som postat pri izbovej teplote, pokial som pripravil zvysok.
- Pokial sa varila quinoa, pripravil som zeleninu. Nakrajal som paradajky, cibulu, uhorku a olivy. Olivy musim krajat na drobno, inak to ta lepsia polovicka nezje. Ja pouzivam aj cerstvu, zelenu cibulku na posypanie.
- Do vacsej misky som dal uvarenu quinou, nehal asi 5 minut vychladnut, pridal som pripravenu zeleninu.
- Pridal som dressing, zamiesal a ak treba dochutil solou a korenim. Neham aspon hodinu postat v chlade kym podavam. Pred podavanim posypem feta syrom.