Grécky cviklový šalát

Autor receptu: adina1

Kto má rád cviklu - teda červenú repu, určite si nenechá ujsť tento zaujímavý spôsob jej spracovania. šalát je veľmi chutný a poslúži vám na chrumkavom toaste ako ľahká večera, alebo kľudne aj ako príloha k dobrému grilovanému mäsku ... Tak neváhajte s jeho prípravou , nieje vôbec zložitá a ochutnajte novú skvelú chuť tradičnej zeleniny.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cviklu si umyjeme a v slanej vode uvaríme do mäkka. Vychadenú ošúpeme a pokrájame na drobné kocky /alebo na plátky cca 1 cm hrubé a tie potom pretlačíme cez koliesko ako zemiaky na šalát/. Do takto pripravenej zeleniny pridáme vínny ocot /alebo balsamico/ a necháme odstáť aspoň 15 min., aby chuť octa prešla cviklou.
  2. Rovnako ako cviklu si nakrájame na malé kocky aj syr, cesnak prepučíme a spolu so soľou a čiernym korením pridáme k ochutenej cvikle. Zamiešame s pochúťkovou smotanou /môžeme pridať aj majonézu/. Nakoniec šalát posypeme posekanými vlašskými orechami a necháme vychladiť. Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo - komu ako chutí.