Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Cviklový šalát

Cviklový šalát
Foto: dajanca
dajancaDajanca, recept pridal: 11. novembra 2012 15:37Ďalšie jeho recepty

Tento šalát som jedla u mojej dcéry, ktorá žije v Grécku... hneď mi zachutil a vypýtala som si recept, možno bude chutiť aj ďalším milovníkom cvikly...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvarenú cviklu pokrájame na ľubovoľné tvary- ja som postrúhala na plátky, trochu osolíme a poprášime sušeným cesnakom. Skúšala som aj čerstvý pretlačený cesnak, ale tá chuť cesnaku nebola všade rovnaká. Pokvapkáme citrónovou šťavou, alebo balzamikovým octom, podľa toho, čo vám viac chutí. Potom trochu popolievame olivovým olejom. Na vrch pokladieme kôpky jogurtu / použila som smotanový/ a nasypeme sekané orechy.

2

Robila som tento šalát aj zo zaváranej cvikly, nálev som vyliala a už som nemusela okysliť ani soliť. Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 11. novembra 2012 o 16:34
    mňáááám, to je ale paráda.-) iste aj veľmi chutný...


  • lusinkab, 11. novembra 2012 o 16:35
    cviklu mam rada :-) a ako pozeram na zlozenie surovin tak aj tento receptik mi bude chutit :-)


  • slavka2012, 11. novembra 2012 o 16:40
    Prave som dostala domacu biocviklu, . pripravim ju podla Tvojho receptu. Vdaka.


  • marianne, 11. novembra 2012 o 16:51
    no mne bude chutit milionovo,skvely salatik


  • dajanca, 11. novembra 2012 o 17:23
    Ďakujem za komentáre :-) dnes som zjedla už dve cvikly... asi sa stávam závislá... nedokážem ho prestať jesť :-))


  • iva63, 11. novembra 2012 o 17:40
    výborný šalátik, tiež ho vyskúšame...a cvikľa je veľmi zdravá-:) tak nerobíš nič zlé, ked ti tak chutí-:)


  • marianna76, 11. novembra 2012 o 18:32
    aj ja si ukladám, ďakujem


  • helca103, 11. novembra 2012 o 18:45
    cviklu si robím dosť často a orechy milujem, takže táto kombinácia sa mi páči


  • dajanca, 11. novembra 2012 o 18:55
    @iva63 @marianna76 @helca103 mám radosť z vašich komentárov nech vám chutí ako mne :-))


  • afataga, 11. novembra 2012 o 19:48
    salatik vyzera dobre, len mna na cvikli odradzuje, ake mam potom ruky :-)


  • mracik9, 11. novembra 2012 o 20:05
    dajanca,ten šalátik je určite fantastický,len tu mi bude chýbať jogurt ktorý som jedla v Grécku,taky hustý a smotanový.


  • dajanca, 11. novembra 2012 o 20:07
    @afataga vyskúšaj variantu so zavarenou a scedenou cviklou, ktorá je už nakrájaná, tam nemusíš cviklu chytať :-) alebo keď cviklu po uvarení hneď namočíš do studenej vody, cvikla sama pri miernom stlačení "vyskočí z kože" :-) a ruky sa Ti nezašpinia...


  • dajanca, 11. novembra 2012 o 20:12
    @mracik to máš veru pravdu :-) ale tento smotanový bánovecký je tiež celkom fajn... chutí mi a ako vidíš na obrázku je aj dosť hustý... drží tvar :-)


  • monnikka, 11. novembra 2012 o 23:42
    vyzerá lahodne


  • rybarkuchar, 12. novembra 2012 o 11:02
    Zaujímavá kombinácia, určite vyskúšam. Ak chceš dosiahnuť všade rovnomernú chuť čerstvého cesnaku: skús ho pretlačiť, roztrieť zo soľou, trochou oleja a vody. Preceď a máš nálev ktorý sa dá uchovať a ľahko sa rozptýli v jedle.


  • dajanca, 12. novembra 2012 o 11:23
    @rybarkuchar ďakujem za dobrú radu :-)
    dúfam, že aj tebe bude chutiť...


  • nelajsia, 12. novembra 2012 o 20:29
    robievam s jogurtom, ale len osolím a trosku citron pridám a nastrúham na jemnom strúhadle ako jablcka....skusim s tým cesnakom....fajny zdravý recept


  • dajanca, 12. novembra 2012 o 22:38
    Ďakujem @monnikka...
    Ďakujem @nelajsia...


  • karuna, 15. novembra 2012 o 11:14
    Super receptik, robievam nieco podoble, len namiesto bieleho jogurtu davam nakrajane avokado a orechy nie. Inak, pre tych co miluju cviklu, ak mate cerstvu, skuste ju niekedy upiect v trube, celu aj so supou, je neporovnatelne chutnejsia ako ta varena.


  • dajanca, 18. novembra 2012 o 17:42
    @karuna tak na to pečenie cvikly sa chystám už pekne dlho a stále som nenabrala odvahu :-)... aj tú cviklu zabalíš napríklad do alobalu, alebo v nejakej uzavretej nádobe ju pečieš? Aj ju prepichneš napríklad ako baklažán?


  • marianne, 5. januára 2013 o 07:15
    @dajanca spravila som ho vcera na veceru a je vynikajuci,jeden z najlepsich.Pre toho, kto lubi cviklu, nebicko v papulke.Dakujem za rcp,bude u nas casto...


  • dajanca, 9. januára 2013 o 08:27
    @marianne teším sa, že vám pochutil a že recept neupadne do zabudnutia medzi tisíckami nových receptov, ktoré tu denne pribúdajú
    :-)


  • lanabard, 2. júla 2014 o 13:17
    toto je skvelé, vyskúšala som, chutilo a odporúčam ďalej...


  • dajanca, 2. júla 2014 o 16:59
    som rada, že chutilo :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist