Grécke bujurdi (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

ľahké, zdravé a vynikajúce...

3-4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Postup

  1. Namočíme si rímsky hrniec, prípadne môžme použiť aj zapekaciu misku. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu, paradajky a mozarellu nakrájame na kolieska. Cesnak na drobno...
  2. ...do rímskeho hrnca na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom, paradajky budú púšťať šťavu a olivový olej bude stúpať na vrch cez všetky vrstvy v hrnci a krásne nám ich ochutí. Na cibuľu dáme drvené, lúpané paradajky ochutené cesnakom. Na túto zmes rozdrobíme balkánsky syr a natrháme čerstvú bazalku. Solíme opatrne, niektoré syry sú dosť slané. Syr zakryjeme nakrájanými paradajkami...
  3. ...postupne vrstvíme všetky ingrediencie, poslednou sú nakrájané paradajky. Z korenín používame len soľ a z byliniek len bazalku. Paradajky s bazalkou, olivovým olejom a soľou nám dajú nezabudnuteľnú chuť a krásnu vôňu. Rímsky hrniec vkladáme vždy do studenej rúry...pečieme pri teplote 190°C asi hodinu, posledných 10min. odkryté...
  4. ...ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame s bielym pečivom...dobrú chuť