Grécke bujurdi (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
ľahké, zdravé a vynikajúce...
3-4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Namočíme si rímsky hrniec, prípadne môžme použiť aj zapekaciu misku. Pripravíme si všetky suroviny. Cibuľu, paradajky a mozarellu nakrájame na kolieska. Cesnak na drobno...
- ...do rímskeho hrnca na spodok naukladáme nakrájanú cibuľu, osolíme a polejeme olivovým olejom, paradajky budú púšťať šťavu a olivový olej bude stúpať na vrch cez všetky vrstvy v hrnci a krásne nám ich ochutí. Na cibuľu dáme drvené, lúpané paradajky ochutené cesnakom. Na túto zmes rozdrobíme balkánsky syr a natrháme čerstvú bazalku. Solíme opatrne, niektoré syry sú dosť slané. Syr zakryjeme nakrájanými paradajkami...
- ...postupne vrstvíme všetky ingrediencie, poslednou sú nakrájané paradajky. Z korenín používame len soľ a z byliniek len bazalku. Paradajky s bazalkou, olivovým olejom a soľou nám dajú nezabudnuteľnú chuť a krásnu vôňu. Rímsky hrniec vkladáme vždy do studenej rúry...pečieme pri teplote 190°C asi hodinu, posledných 10min. odkryté...
- ...ozdobíme čerstvou bazalkou a podávame s bielym pečivom...dobrú chuť