Grécka spomienka

Autor receptu: mracik9

Gréci milujú more, slnko a dobré jedlo.Z krásnej dovolenky som si doniesla príjemné spomienky a fantastické chute.Jednou z nich je recept na souvlaki z tzatziki. Určite to vie posúdiť ten, čo tam bol a jedol tú dobrotu.

Postup

  1. Mäso pokrájame na približne rovnaké kocky 1,5x1,5 cm,napichujeme ich na bambusové špajle, dáme do podlhovastej nádoby a zalejeme olivovým olejom v ktorom sme si rozmiešali oregáno a morskú soľ.Odložíme do chladu aspoň na hodinku dve.Grilujeme v rúre,ale najlepšie je však v prírode na ohni.
  2. Asi najtypickejšia grécka ,,omáčka´´,ktorá nikdy nechýba ani v jednej gréckej chladničke.Potvrdila mi to pani,ktorá je manželkou Gréka.Základ tvorí špeciálny jogurt.Ja som si ho vyrobila tak,že som si klasický jogurt dala ocediť cez plátienko. Uhorky postrúhame na hrubo,necháme odkvapkať a ešte poriadne z nich vytlačíme šťavu. Pomiešame ich s jogurtom,olejom,soľou,jemne posekaným kôprom a pretlačeným cesnakom.Tzatziki je najlepší na druhý deň,preto si treba pripraviť väčšie množstvo.
  3. Ako prílohu som urobila opečené zemiaky,je to fantastické jedlo,ktoré vystihuje grécku mentalitu a pohostinnosť. Prajem vám dobrú chuť.