Gratinované ragú z perličky fotorecept
Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 2. septembra 2016
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 2. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
24 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Perličku vložíme do vriaceho vývaru a necháme na miernom ohni uvariť domäkka. Na masti urestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme na rezance pokrájanú papriku.
- 2
Všetko spolu premiešame, zalejeme smotanou, odstavíme zo sporáka a dochutíme. Do zapekacej misky natrháme mäso z uvarenej perličky a zalejeme pripravenou zmesou. Nakoniec všetko posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri teplote 185 °C na asi 20 minút.
- 3
Štangľa: Z droždia a piva pripravíme kvások. Múku zmiešame s rascou, kypriacim práškom a so sladom, pridáme kvások a vymiešame tuhé cesto. Necháme vykysnúť, potom vytvarujeme štangle, opäť necháme podkysnúť a dáme piecť pri 185 °C na 12 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu