Gratinované ragú z perličky fotorecept

Tibor Samaranský
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 2. septembra 2016
Gratinované ragú z perličky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
24 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 l
2 ks
1 PL
150 g
300 ml
150 g
400 g
100 g
200 ml
24 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Perličku vložíme do vriaceho vývaru a necháme na miernom ohni uvariť domäkka. Na masti urestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme na rezance pokrájanú papriku.

  2. 2

    Všetko spolu premiešame, zalejeme smotanou, odstavíme zo sporáka a dochutíme. Do zapekacej misky natrháme mäso z uvarenej perličky a zalejeme pripravenou zmesou. Nakoniec všetko posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri teplote 185 °C na asi 20 minút.

  3. 3

    Štangľa: Z droždia a piva pripravíme kvások. Múku zmiešame s rascou, kypriacim práškom a so sladom, pridáme kvások a vymiešame tuhé cesto. Necháme vykysnúť, potom vytvarujeme štangle, opäť necháme podkysnúť a dáme piecť pri 185 °C na 12 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia