Gratinované ragú z perličky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
24 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Perličku vložíme do vriaceho vývaru a necháme na miernom ohni uvariť domäkka. Na masti urestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme na rezance pokrájanú papriku.

  2. Všetko spolu premiešame, zalejeme smotanou, odstavíme zo sporáka a dochutíme. Do zapekacej misky natrháme mäso z uvarenej perličky a zalejeme pripravenou zmesou. Nakoniec všetko posypeme parmezánom a dáme zapiecť pri teplote 185 °C na asi 20 minút.

  3. Štangľa: Z droždia a piva pripravíme kvások. Múku zmiešame s rascou, kypriacim práškom a so sladom, pridáme kvások a vymiešame tuhé cesto. Necháme vykysnúť, potom vytvarujeme štangle, opäť necháme podkysnúť a dáme piecť pri 185 °C na 12 minút.