Gratinovaná tekvica s ementálom

Autor receptu: skatulka

Prichádza čas tekvíc a cukín a to je pre mňa to pravé leto v kuchyni. Tentokrát som pripravila zapekanú mladú tekvica s ementálom a sušeným tymianom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mladú tekvicu zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky, aj so šupkou. Poukladáme do zapekacej misky, tesne vedľa seba vo viacerých vrstvách.
  2. Smotanu, roztlačený cesnak, tymián (či už čerstvý alebo sušený), soľ a korenie necháme priviesť k varu a varíme cca 10 minút.
  3. Tekvicu zalejeme pripraveným krémom a nahrubo posypeme nastrúhaným ementálom. Zapekáme na 200°C asi 30 minút. Môžete servírovať samostatne alebo ako prílohu k nejakému mäsku.