Cestoviny

Granatiersky pochod

Autor receptu: olinecka

Kto chodil do školskej kuchyne na obedy pozná tento retro obed, ktorý je nenáročný na prípravu. Veľkým aj malým pripomína detstvo.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Fliačky uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha oleja, aby sa nezlepili. Zemiaky scedíme, fliačky scedíme a necháme odkvapkať. Dáme do misy spolu so zemiakmi. Domácu masť rozpustíme, cibuľu nadrobno posekáme, orestujeme do sklovita, následne pridáme červenú mletú papriku a hneď stiahneme z ohňa, aby nezhorkla. Premiešame všetko spolu, podľa chuti osolíme. Podávame s kyslou uhorkou, šalátom alebo podľa chuti. U nás dnes je uhorkový šalát. Dobrú chuť všetkým.