Pre nás veľmi chutný.
Suroviny
320ml vlažná |
|
14g |
|
1kl |
|
200g |
|
300g |
|
2PL |
|
1PL /alebo jablčný ocot |
|
1 a 1/2kl |
|
1/2kl |
|
podla chuti rôzne |
|
Postup
-
1
Ak máme pekárničku dáme podla zvoleného postupu suroviny dnu zapneme program a počkáme na voňavý chlebík.Keď pekárničku nemáme upečieme chlebík vlastnoručne a v rúre.Z trochy vlažnej vody,cukru,múky a droždia si urobíme kvások.Do vhodnej nádoby si dáme múku,sypké zmesi, kvások a ostatné prísady,dáme pozor aby sa nám "nestretol" ocot a droždie.Zamiesime stredne husté až husté cesto ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 50-70 min.Vykysnuté cesto si na doske premiesime vytvarujeme bochník/ovál alebo vložíme do chlebovej formy,necháme podkysnúť.
- 2
Rúru si vyhrejeme na 220°C vložíme nakysnutý chlieb ktorý si môžeme potrieť vlažnou vodou.Pečieme 10-15 min potom rúru prepneme na 170°C a dopečieme.Celá doba pečenia je 50-60 min.Po vychladnutí zabalíme do lanovej utierky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu