Foto: mesiar50
Postup prípravy je jednoduchý.
Suroviny
700 g |
|
160 g |
|
200 ml |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
čokoládová poleva : | |
200 g |
|
80 g (vy si spravte podľa svojej chuti) |
|
Postup
-
1
Piškóty si posekáme nasledovne : 300 g- 400 g detských piškót si musíme posekať na hrubšie nejakým kuchynským sekacím robotom.To budú tie svetlejšie časti v nepečenom koláči. Piškóty ktoré nám zostali posekáme celkom na jemno no nie na prach. Ja mám takúto hračku,ale dobre mi poslúžila aj tak.
-
2
Ďalej spracujeme hore uvedené suroviny v jednu hmotu resp dielo.Robíme to tak ako keby sme robili maslové cesto.No hrubšie posekané čast detskej piškóty pridáme k dielu trochu neskôr.Ja som ich posekal docela na jemno vy tak nerobte.Treba si dať pozor ,nože sekajú naozaj rýchlo a z piškót môže byť raz-dva prach.Hotové dielo natlačíme dlaňou,alebo prstami do potravinárskou fóliou vystlanej formy srnčieho chrbáta.Uložíme do chladničky na cca.2 hodiny.Po vybratí z chladničky si ,,salámu´´ natrieme rozpustenou čokoládou ktorú sme si pripravili v parnom kúpeli.Tieto úkony musíme robiť stále na fólii,keďže hmota je lepkavá.Skladujeme nonstop v chladničke keďže výrobok obsahuje tuk ktorý pri izbovej teplote mäkne.Skúšal som robiť plnky aj pomocou masla na nepáčili sa mi.Plnky boli moc vláčne.
-
3
Aplikovaním takýchto plniek sa dajú vyčarovať naozaj zaujímavé a chutné maškrty.Keď dovolíte zo dve na ukážku.Sú robené z klasického piškótového cesta. Plnka v torte je tá hnedšia hmota,v punčákoch je to ružová a keď vám náhodou zvýši plnka môžete si spraviť punčové guľky ako som to spravil ja. Suroviny si môžete obmieňať podľa svojej chuti a uváženia no nesmieme zabudnúť nato,že keď chceme mať z plnky salámu tak musí byť ružovej farby.
-
4
Do tortovej plnky som do plusu pridal 180g mletých orechov.
krásne i skĺbil svoje povolanie na strane jednej a na druhej strane svojho cukrárskeho koníčka - mimoriadne šikovný, lacikám :-)
Ešte ma nevyšupli odtiaľ a milá tiginko nepracujem na bitúnku,ale na špecialnej úprave bravčového mäsa.Sledujem varechu aj v nl a veľakrát mi spravíš dobrú náladu keď ma chytá nostalgia.Ďakujem ti za tvoj humorom prifarbený komentár.Spravila si mi radosť.
Ďakujem ti Ibyka.Tvoj pekný komentár ma potešil.
Ďakujem ti Anka zlatá.
Ďakejem ti pekne priateľka moja.
Nemam ti co prepacit a nebola si daleko od pravdy.Firma v ktorej pracujem vlastni aj bitunok.Ja sam som pracoval na slovensku dlhe roky ako porazac jatocneho dobytka.Srdecne ti dakujem a nech sa ti aj tebe dari v zdravi a v stasti.
Mas pravdu.Sto ludi ,sto chuti.Ja tiez nejem doradu vsetko.
Dakujem za pekny komentar.
Srdecna vdaka.
Gothajska,alebo Parizer.Zlozenie masa v tych salamoch je podobna ako v spekackach.Dakujem ti pekne.
Dlho som otáľal s uverejnením receptu.Preto aj tá nedostatočná fotodokumentácia.Ďakujem ti pekne.
Teší ma,že sa ti môj výtvor páči.Ďakujem ti milá cesminaz.
Vlastne máš pravdu.Robil som už aj krajšie a chutnejšie maškrty,ktoré som na varechu nevložil.Teraz ma to,len može mrzieť už len s toho titulu,že v opravovni mi resetli tablet a všetky uložené receptry sa mi vymazali.Ďakujem ti za komentár.
Milé od teba ďakujem ti.
Nie je to bohvie čo,ale mimo domova sa mi takáto rýchla príprava zíde.Samozrejme suroviny sa dajú ľubovolne obmieňať.Srdečná vďaka.
No mne sa nepáči ani saláma.