Gothajská saláma z detských piškót (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup prípravy je jednoduchý.
Postup
- Piškóty si posekáme nasledovne :
300 g- 400 g detských piškót si musíme posekať na hrubšie nejakým kuchynským sekacím robotom.To budú tie svetlejšie časti v nepečenom koláči.
Piškóty ktoré nám zostali posekáme celkom na jemno no nie na prach.
Ja mám takúto hračku,ale dobre mi poslúžila aj tak.
- Ďalej spracujeme hore uvedené suroviny v jednu hmotu resp dielo.Robíme to tak ako keby sme robili maslové cesto.No hrubšie posekané čast detskej piškóty pridáme k dielu trochu neskôr.Ja som ich posekal docela na jemno vy tak nerobte.Treba si dať pozor ,nože sekajú naozaj rýchlo a z piškót môže byť raz-dva prach.Hotové dielo natlačíme dlaňou,alebo prstami do potravinárskou fóliou vystlanej formy srnčieho chrbáta.Uložíme do chladničky na cca.2 hodiny.Po vybratí z chladničky si ,,salámu´´ natrieme rozpustenou čokoládou ktorú sme si pripravili v parnom kúpeli.Tieto úkony musíme robiť stále na fólii,keďže hmota je lepkavá.Skladujeme nonstop v chladničke keďže výrobok obsahuje tuk ktorý pri izbovej teplote mäkne.Skúšal som robiť plnky aj pomocou masla na nepáčili sa mi.Plnky boli moc vláčne.
- Aplikovaním takýchto plniek sa dajú vyčarovať naozaj zaujímavé a chutné maškrty.Keď dovolíte zo dve na ukážku.Sú robené z klasického piškótového cesta.
Plnka v torte je tá hnedšia hmota,v punčákoch je to ružová a keď vám náhodou zvýši plnka môžete si spraviť punčové guľky ako som to spravil ja.
Suroviny si môžete obmieňať podľa svojej chuti a uváženia no nesmieme zabudnúť nato,že keď chceme mať z plnky salámu tak musí byť ružovej farby.
- Do tortovej plnky som do plusu pridal 180g mletých orechov.