Gothajská saláma z detských piškót (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup prípravy je jednoduchý.

Suroviny

Postup

  1. Piškóty si posekáme nasledovne : 300 g- 400 g detských piškót si musíme posekať na hrubšie nejakým kuchynským sekacím robotom.To budú tie svetlejšie časti v nepečenom koláči. Piškóty ktoré nám zostali posekáme celkom na jemno no nie na prach. Ja mám takúto hračku,ale dobre mi poslúžila aj tak.
  2. Ďalej spracujeme hore uvedené suroviny v jednu hmotu resp dielo.Robíme to tak ako keby sme robili maslové cesto.No hrubšie posekané čast detskej piškóty pridáme k dielu trochu neskôr.Ja som ich posekal docela na jemno vy tak nerobte.Treba si dať pozor ,nože sekajú naozaj rýchlo a z piškót môže byť raz-dva prach.Hotové dielo natlačíme dlaňou,alebo prstami do potravinárskou fóliou vystlanej formy srnčieho chrbáta.Uložíme do chladničky na cca.2 hodiny.Po vybratí z chladničky si ,,salámu´´ natrieme rozpustenou čokoládou ktorú sme si pripravili v parnom kúpeli.Tieto úkony musíme robiť stále na fólii,keďže hmota je lepkavá.Skladujeme nonstop v chladničke keďže výrobok obsahuje tuk ktorý pri izbovej teplote mäkne.Skúšal som robiť plnky aj pomocou masla na nepáčili sa mi.Plnky boli moc vláčne.
  3. Aplikovaním takýchto plniek sa dajú vyčarovať naozaj zaujímavé a chutné maškrty.Keď dovolíte zo dve na ukážku.Sú robené z klasického piškótového cesta. Plnka v torte je tá hnedšia hmota,v punčákoch je to ružová a keď vám náhodou zvýši plnka môžete si spraviť punčové guľky ako som to spravil ja. Suroviny si môžete obmieňať podľa svojej chuti a uváženia no nesmieme zabudnúť nato,že keď chceme mať z plnky salámu tak musí byť ružovej farby.
  4. Do tortovej plnky som do plusu pridal 180g mletých orechov.