Gnocchi s kyslou kapustou

Autor receptu: elixir

Jednoduché jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici s lyžičkou oleja a lyžicou masla dáme do zlato-hneda oprážať očistenú, na tenké polmesiace nakrájanú cibuľu.
  2. Keď je opražená, vyberieme ju a do panvice nasypeme gnocchi, na slabšom až strednom plameni ich oprážame do zlato-hneda, nakoniec budú chrumkavé.
  3. V hrnci na lyžičke oleja a lyžici masla opražíme rascu a cesnak, keď cesnak začne mierne hnednúť, pridáme na drobnejšie pokrájanú kyslú kapustu, ochutíme čiernym korením a sladkou paprikou a dobre premiešame.
  4. Kapustu podlejeme trochou vody, 5 minút dusíme prikryté, potom odokryjeme a prebytočnú vodu zredukujeme. Na záver dochutíme soľou.
  5. Gnocchi zmiešame s kapustou, dáme na taniere, podávame s kyslou smotanou a opraženou cibuľkou, posypeme trochou čerstvej pažítky.