Gnocchi s karamelovým maslom a makom
Autor receptu: redakcia
Postup- Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame
na strúhadle. Pridáme 2 – 3 vajcia, trochu oleja a polohrubú múku. Zamiesime polotuhé cesto.
- Z cesta odkrajujeme menšie kusy, ktoré vyšúľame na pomúčenej doske na šúľok hrubý cca 1 cm a krájame na
kúsky dlhé cca 2 cm. Kúsky hádžeme do mierne osolenej vriacej vody a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch. Cedidlom ich vyberieme a mierne omastíme trochou oleja.
- Karamelové maslo: do rajnice nasypeme kryštálový cukor a na horúcej platni ho miešame, kým sa nerozpustí, zalejeme studenou vodou a za občasného miešania varíme, kým sa karamel celkom nerozpustí. Potom doň pridáme maslo. Gnocchi polejeme karamelom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Môžeme podávať aj s trochou džemu.
|