Glazované morčacie stir-fry
Autor receptu: marcelc
Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia...
// zeleniny by malo byť dosť na to aby sme nepotrebovali cestoviny...
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme galzúru: Do malej misky dáme lyžičku kukuričného škrobu a postupne pridáme pomarančový džús, med, paradajkový pretlak a worchestrovú omáčku.
- Na rozpálenú panvicu dáme cca 2 PL oleja a opražíme mäso (4 min.) a odložíme na tanier. Na tej istej panvici s trochou oleja opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak a na hranolky nakrájané cukety (4 min.) a odložíme na tanier k mäsu.
Do tretice opažíme na pásiky nakrájané papriky (8 min.).
- K paprikám pridáme mäso so zeleninou, prelejeme glazúrou, pridáme nadrobno nakrájaný koriander dochutíme soľou a čiernym korením (chilli papričkou), prehrejeme a podávame.