Gazdovský zemiakový paprikáš (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú chuť sa nedá s ničím iným nahradiť..
4-5 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si všetky suroviny..zemiaky som ošúpala a pokrájala na mesiačiky..slaninu na kocky, údené pliecko tiež na malé kocky, cibuľu a klobásku..
- na panvicu som dala slaninu a kocky údeného pliecka..nechala som dobre opiecť..
- keď sa všetko opieklo, pridala som pokrájanú klobásku..
- a neskôr aj cibuľu a všetko som nechala opiecť..
- keď sa cibuľa opiekla do zlatova, pridala som 3 lyžice leča , všetko som premiešala a pripkryla pokrievkou, aby so klobása celkom uvarila..
- potom som pridala zemiaky..
- všetko som pomiešala...pristúpila som k dochuteniu..slanina, údené plieckom klobáska aj lečo sú dochutené, takže so solením som musela dávať pozor..pridala som rascu, mleté korenie aj trošíčka soli..dobre som premiešala a ochutnala..
- podliala iba takým množstvom vody, aby zemiaky boli ponorené..zakryla pokrievkou...musia sa uvariť iba zemiaky, takže postačí 20 min..všetko ostatné je uvarené a počas varenia sa uvoľnia tie perfektné chute z klobásy..červenú papriku som nepridávala, lebo ju obsahuje klobása..
- uvarené jedlo som uložila na taniere.. ku paprikášu som podávala zaváranú plnenú papriku a chlebík..prajem vám dobrú chuť..