Foto: ancicka
Chlebíky pečiem dosť často,ale tento iba raz za čas.Môj manžel ho má veľmi rád k čerstvej domácej slaninke.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny,
-
2
do misky dáme múku,v strede urobíme jamku,rozmrvíme droždie,dáme cukru a zalejeme troškov vody.Zamiešame a necháme napučať.
-
3
Medzi tým kým droždie kysne ,tak si polku cibule spražime do sklovita, cibuľku nakrajanú na drobno.Pridáme do múky ...
-
4
...osolíme a zamiesíme na chleba.Treba miesiť aspoň 15-20 min.kým cesto neodchádza od varechy.
-
5
Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
6
Cesto na doske vyvaľame a rozdelíme napoly.Vyformujeme dva chlebíky na dlžku plechu a dáme ich na pomastený plech.Potrieme vodou a necháme podkysnúť.Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200°C a dáme piecť.Po 20 min.teplotu stiahneme na 120°Ca necháme piecť ešte 30min.Na dno rúry dame mištičku s vodou.
-
7
Upečený necháme ne mriežke vychladnúť.Ja ho vždy ešte teplý potiem zľahka masťou.
Diskusia k receptu