Gazdovské zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Jednoduchý a voňavý obed alebo večera.
6 porcií |
10 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Surové zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, najlepšie kefkou, alebo čistou hubkou na riad, po šírke prekrojíme na polovicu, poukladáme na plech, osolíme, prikryjeme plátkami slaniny
- na slaninu poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a plátky cesnaku
- každý obložený zemiak zasypeme strúhaným syrom, prikryjeme ďalším rovnako veľkým plechom (ak by sme prikryli alobalom, tak všetok syr sa naň prilepí)
- pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45 minút a po odkrytí dopečieme 10 minút pri 250°C do zlatista a chrumkava. Podávame s kyslou smotanou a mliekom