Gazdovské zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jednoduchý a voňavý obed alebo večera.

6
porcií
10 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Surové zemiaky aj so šupkou dobre umyjeme, najlepšie kefkou, alebo čistou hubkou na riad, po šírke prekrojíme na polovicu, poukladáme na plech, osolíme, prikryjeme plátkami slaniny
  2. na slaninu poukladáme cibuľu nakrájanú na kolieska a plátky cesnaku
  3. každý obložený zemiak zasypeme strúhaným syrom, prikryjeme ďalším rovnako veľkým plechom (ak by sme prikryli alobalom, tak všetok syr sa naň prilepí)
  4. pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 45 minút a po odkrytí dopečieme 10 minút pri 250°C do zlatista a chrumkava. Podávame s kyslou smotanou a mliekom