Gazdovské bryndzové halušky

Autor receptu: olinecka

Dnes u nás takýto výborny obed,veď slovenské halušky sú všade obľubené.

40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky postrúhame do väčšej misy ,pridáme soľ 1/2ML nakoniec múku podľa potreby,ktorú vmiešame a urobíme vlačné cesto.
  2. Do väčšieho hrnca ,dáme zovrieť vodu pridáme trochu soli,zemiaky konce ,ktoré nám zostali zo struhania povaríme ,aby boli mäkke.
  3. Do vriacej vody nahádžeme halušky cez haluškar alebo lyžičkou z loparika .Necháme povariť a nakoniec ich scedime a premyjeme vo vlažnej vode.Bryndzu si dáme na tanier a premiešame v troške mlieka na hustu zmes.Slaninu nakrajáme na kocky a popražime do zlatista.
  4. Nakoniec hotové halušky zmiešame s bryndzou osolíme podľa seba na vrch dáme kyslu smotanu polejeme slaninkou a ozdobíme pažitkou alebo vňaťou cibuľky.Dobrú chuť!!!!