Gazdovské bryndzové halušky
Autor receptu: olinecka
Dnes u nás takýto výborny obed,veď slovenské halušky sú všade obľubené.
40 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky postrúhame do väčšej misy ,pridáme soľ 1/2ML nakoniec múku podľa potreby,ktorú vmiešame a urobíme vlačné cesto.
- Do väčšieho hrnca ,dáme zovrieť vodu pridáme trochu soli,zemiaky konce ,ktoré nám zostali zo struhania povaríme ,aby boli mäkke.
- Do vriacej vody nahádžeme halušky cez haluškar alebo lyžičkou z loparika .Necháme povariť a nakoniec ich scedime a premyjeme vo vlažnej vode.Bryndzu si dáme na tanier a premiešame v troške mlieka na hustu zmes.Slaninu nakrajáme na kocky a popražime do zlatista.
- Nakoniec hotové halušky zmiešame s bryndzou osolíme podľa seba na vrch dáme kyslu smotanu polejeme slaninkou a ozdobíme pažitkou alebo vňaťou cibuľky.Dobrú chuť!!!!