Gaštanový krém s vanilkovými koláčikmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup- Krém: Želatínu namočíme do studenej vody. Na pare vyšľaháme žĺtky s cukrom. V mlieku uvaríme gaštany, ktoré prepasírujeme cez sitko k žĺtkovému krému. Želatínu rozpustíme v rume a pridáme do krému, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému opatrne zamiešame vyšľahanú smotanu a krém dáme do vhodnej formy, aby sa dal vyklopiť. Necháme 2–3 hodiny vychladnúť.
- Koláčiky: Z trochy múky, mlieka, cukru a droždia spravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť a zmiešame ho so zvyšnou múkou a s olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po vykysnutí z neho vyvaľkáme obdĺžnik s hrúbkou asi 0,5 cm. Naň natrieme plnku z cukru, žĺtka a masla, do ktorého sme dali dreň z vanilkového struku. Trochu plnky necháme na potretie cesta. Cesto voľne zrolujeme, potrieme zvyškom plnky a nakrájame na trojuholníky, ktoré dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 175 °C asi 10–12 minút.
|