Foto: dzejsik
Ideálne pre milovníkov gaštanov a pudingových zákuskov :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Piškóta: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
170 - 200 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
1 PL (um) |
|
3 PL |
|
6 g |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
10 PL |
|
podľa gusta (um) |
|
250 g |
|
250 g |
|
Ostatné: | |
veľký pohár (kupujem v Lidli) |
|
750 ml (3 ks) |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Upečieme si piškótu podľa obľúbeného receptu. Môj je tento: Vymiešame žĺtka s cukrom (sem tak 180 g, dávam podľa druhu koláču), pridáme vodu, rum, olej, múku s PDP a zašľaháme sneh. Pečiem pri 160 stupňoch 20-30 min. Ku gaštanovým rezom sa hodí skôr hnedý korpus, takže pridáme 1-2 PL kakaa.
-
2
Z mlieka, rumu podľa chuti (kľudne aj viac - neuškodí ;) ), Zlatých klasov, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding.
-
3
Keď troška vychladne, roztopíme a rozmiešame v ňom celé maslo.
-
4
A zamixujeme gaštanové pyré.
-
5
Korpus môžeme pofŕkať šťavou z kompótu a naukladáme višne.
-
6
Na to krém a vyšľahanú šľahačku dochutenú práškovým cukrom.
-
7
Ozdobíme napr. postrúhanou čokoládou. Hotovo :)
@ubka : je naozaj jednoduchý ;)
@danielas : tak nech sa vydarí, vopred prajem bon appétit ;)