Gaštanové rezy s višňami (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Ideálne pre milovníkov gaštanov a pudingových zákuskov :)
24 porcií |
30 minút príprava |
20-30 minút na 160 °C |
Postup
- Upečieme si piškótu podľa obľúbeného receptu.
Môj je tento: Vymiešame žĺtka s cukrom (sem tak 180 g, dávam podľa druhu koláču), pridáme vodu, rum, olej, múku s PDP a zašľaháme sneh. Pečiem pri 160 stupňoch 20-30 min. Ku gaštanovým rezom sa hodí skôr hnedý korpus, takže pridáme 1-2 PL kakaa.
- Z mlieka, rumu podľa chuti (kľudne aj viac - neuškodí ;) ), Zlatých klasov, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding.
- Keď troška vychladne, roztopíme a rozmiešame v ňom celé maslo.
- A zamixujeme gaštanové pyré.
- Korpus môžeme pofŕkať šťavou z kompótu a naukladáme višne.
- Na to krém a vyšľahanú šľahačku dochutenú práškovým cukrom.
- Ozdobíme napr. postrúhanou čokoládou.
Hotovo :)