Gaštanové rezy s višňami (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Ideálne pre milovníkov gaštanov a pudingových zákuskov :)

24
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si piškótu podľa obľúbeného receptu. Môj je tento: Vymiešame žĺtka s cukrom (sem tak 180 g, dávam podľa druhu koláču), pridáme vodu, rum, olej, múku s PDP a zašľaháme sneh. Pečiem pri 160 stupňoch 20-30 min. Ku gaštanovým rezom sa hodí skôr hnedý korpus, takže pridáme 1-2 PL kakaa.
  2. Z mlieka, rumu podľa chuti (kľudne aj viac - neuškodí ;) ), Zlatých klasov, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding.
  3. Keď troška vychladne, roztopíme a rozmiešame v ňom celé maslo.
  4. A zamixujeme gaštanové pyré.
  5. Korpus môžeme pofŕkať šťavou z kompótu a naukladáme višne.
  6. Na to krém a vyšľahanú šľahačku dochutenú práškovým cukrom.
  7. Ozdobíme napr. postrúhanou čokoládou. Hotovo :)