Gaštanové pyré fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 12. októbra 2016
Gaštanové pyré (fotorecept)
Foto: rennatte

Chuť čerstvých gaštanov v kombinácii so šľahačkou.

60 minút
príprava

Suroviny

500 g uvarené
50 g
50 g
2 PL

Postup

  1. 1

    Gaštany uvaríme vo vode, od bodu varu necháme variť 20-25 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme a odvážime si 500g. Odvážené gaštany pomelieme.

    Gaštanové pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K pomletým gaštanom pridáme maslo, práškový cukor a rum, premiešame rukou na tuhú tvarovateľnú hmotu, pyré.

    Gaštanové pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové pyré vložíme do mlynčeka a znovu pomelieme, tvoríme tenké šulčeky a hneď vkladáme do misiek.

    Gaštanové pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. Medovníky
  5. 4

    Na pyré nastriekame šľahačku a dozdobíme rozpustenou čokoládou.

    Gaštanové pyré (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Kaštany miluji, tvé pyré je úžasně fotogenické a určo výborné!
soncya
Mňam, kedysi ako dievča som chodila na gaštanové jazýčky do cukrárne. Presne táto hmota upatlaná do placičiek, v čokoládovej poleve so špricom šľahačky. Ty to máš také šmrncovnejšie, modernejšie.... jednoducho krásne! :D
aroooo
@Soncya (13.10.2016 13:31)

v Nitre počas študentských čias chutili aj bez šľahačky.... keby bol aspoň 1 ks.....
marienka44
Este k vareniu gastanov: tie sa majú pred varením specialne narezať, myslím na vypuklej strane!!!