Gaštanové pečivo

Gaštanové pletence

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na doske zmiešame gaštanové pyré s práškovým cukrom, múkou, maslom nakrájaným na kocky, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a na hodinu odložíme do chladničky.
  2. Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúľky dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý v polovici preložíme a zatočíme.
  3. Pletence potrieme žĺtkom, odporúčame ho rozmiešať s lyžičkou vody. V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 15 až 20 minút.
  4. Zmiešame kryštálový a vanilkový cukor a v zmesi obaľujeme upečené ešte teplé pletence.