Gaštanové pečivo
Gaštanové pletence
Autor receptu: redakcia
12 ks porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na doske zmiešame gaštanové pyré s práškovým cukrom, múkou, maslom nakrájaným na kocky, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a na hodinu odložíme do chladničky.
- Z vychladeného cesta odkrajujeme
rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúľky dlhé asi
10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý v polovici preložíme a zatočíme.
- Pletence potrieme žĺtkom, odporúčame ho rozmiešať s lyžičkou vody.
V rúre vyhriatej na 175 °C pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 15 až 20 minút.
- Zmiešame kryštálový a vanilkový cukor a v zmesi obaľujeme upečené ešte teplé pletence.
|