Gaštanové parfé v marcipánovom kabátiku

Autor receptu: redakcia

10
porcií
35 minút
príprava
2 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potravinovou fóliou vyložíme formu, na ktorú dáme rozvaľkaný marcipán, z ktorého necháme jeden prúžok na zakrytie. Nad parou vyšľaháme krém z vajíčok a cukru, do ktorého pridáme gaštanové pyré. Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do gaštanovej masy. Masu naplníme do pripravenej formy a zakryjeme ju odloženým kúskom marcipánu. Odložíme na 12 hodín do mrazu.
  2. Z cukru pripravíme karamel, ktorý zalejeme pripravenou kávou a mlieko speníme. Očistené hrušky nakrájame na maličké kocky a namarinujeme ich medom, citrónovou šťavou a mätou podľa chuti.
  3. Na košíčky zo všetkých surovín vypracujeme masu, ktorú necháme asi hodinu v chladničke stuhnúť. Potom masu vyberieme, pripravíme malé placky, ktoré položíme ne mastný papier alebo na silikónový plát a dáme do rúry rozohriatej na 180 °C asi na 2 minúty.