Gaštanové kocky

1ariana - fotka1ariana, 8. januára 2011
Gaštanové kocky
Foto: 1ariana

Dnes má môj syn sladkých 16. Preto som mu ,okrem iného, na zajtrajšiu oslavu upiekla jeho obľúbenú pochúťku. Recept mám od kolegyne a Zobraziť celý popisDnes má môj syn sladkých 16. Preto som mu ,okrem iného, na zajtrajšiu oslavu upiekla jeho obľúbenú pochúťku. Recept mám od kolegyne a keďže je finančne dosť náročný, pečiem ho len pri výnimočných príležitostiach. Je to vlastne torta, ale ja to pečiem z dvoch dávok a na plechu, aby toho bolo pre všetkých dosť, lebo je to skutočne dobrota. Celý postup až do finále som nafotila, ale zrejme sú tie obrázky veľké, lebo mi ich systém nechce prevziať.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
4 PL
6 ks
120 g
40 g
KRÉM:
200 g
400 ml
40 g
2 ks
500 g
300 g
600 ml
60 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Gaštanové kocky - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov treba vyšľahať tuhý sneh a opatrne doň primiešať polovicu práškového cukru.

    Gaštanové kocky - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšok cukru treba vymiešať spolu so žĺtkami a zmes opatrne zmiešať so snehom.

    Gaštanové kocky - obrázok 3
  4. 4

    K zmesi pridať preosiatu múku a kakao, za stáleho miešania prilievať olej.

    Gaštanové kocky - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na menší vymastený plech, alebo vyložený papierom na pečenie. Ak ste sa rozhodli piecť z polovičnej dávky, ako tu uvádzam, tak do tortovej formy. Pečie sa pri teplote 180 st. asi 20 minút.

    Gaštanové kocky - obrázok 5
  6. 6

    V mlieku za stáleho miešania rozpustiť kryštálový cukor, maizenu a žĺtky. Zmes privedieme do varu. Kašu ihneď odstavíme a necháme vychladnúť.

    Gaštanové kocky - obrázok 6
  7. 7

    Do vychladnutej zmesi pridáme rastlinný tuk a gaštanové pyré. Zmes treba vyšľahať do hladka.

    Gaštanové kocky - obrázok 7
  8. 8

    Krém nahrubo rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s cukrom, môžeme použiť aj stužovač a natrieme na krémovú vrstvu. Nakrájame na kocky a každý ozdobíme rozdrvenými lieskovcami. Dobrú chuť želám.

    Gaštanové kocky - obrázok 8

Diskusia k receptu

jarca
Urcite to bude vyborne a suhlasim s dvojitou davkou, torticka by bola
malo. Davam do KK a urcite pri prvej prikezitosti vyskusam, gastanove
pyre uz caka v mraznicke.
marianne69
...vyzera lahodne,z gastanov som este nikdy nic nerobila,ale tento kolacik ma navnadil:-)
veronika353
Nedávno jsem dostala kaštanové pyré, ale nevěděla jsem, jak ho využít.Teď už vím.Krásný zákusek!!
remcula
Já jsem ještě s kaštanovým pýré nepracovala. Musím to někdy vyzkoušet. Krásný zákusek.
ailuj82
dcéra veľmi ľúbi gaštany. určite vyskúšam :)
drquinova
môže to byť chutné- určite vyskúšam. Bude to ozvláštnenie chuti, lebo doteraz som ešte z gaštanového pyré nerobila, hoci veľa pečiem.
elisticka
musi to byt dobrotka kupim pyre a vyskusam mnamky:-))ukladam do KK
baculata
Dnes som upiekla Vase gastanove kocky,hoci som este po Vianociach nezvykla robit uz sladke,ale recept ma zaujal,pretoze mi chybal recept na gast.pyre.Vzdy ho kupujem -ked je v akcii-a mavam ho v mrazaku.ale pouzivam ho len s cokol. a slaHACKOU.vAS RECEPT JE VYBORNY DETOM VELMI MCHUTIL A JE V PODSTATE JEDNODUCHY AJ PRE MLADE GAZDINKY AKO JE MOJA DCERA.vELMI PEKNE DAKUJEM ZA DOBRY RECEPT.
milpet
už je v kk; mňam - vyzerá výborne! Aj môj syn miluje gaštanové pyré, sám spucuje celú kocku so šľahačkou. Vo februári má meniny, určite mu ho spravím:). Vľani k narodeninám dostal tortu = gitaru s gaštanovou plnkou, bola výborná - s marcipánom vzorovanom ako drevo aj strunami (no od našej šikovnej cukrárky!).
tinca
krásny zákusok, ja som tiež ešte s gaštanovým pyré nerobila, kamoška má o mesiac okrúhle jubileum, takže ja to urobím ako tortu, nemôžem nič s orechami, lebo ona ich nemá rada. Takže ukladám .-))
tinca
@1ariana ešte raz sa uisťujem, ak budem robiť tortu, tak suroviny : 2 ?
bejgi
Všetko čo je z gaštanového pyré je fajn, ukladám do KK.
Vyzerajú na zjedenie, mňam.
maskrtnicek
Recept vyzerá lákavo.Vyskúšam.Chcela by som da spýtať,či uvedené navážky sú na dvojitú dávku na plech alebo je to navážka do tortovej formy.
1ariana
Ďakujem všetkým :o).
Ak chcete piecť tortu, tak všetky suroviny :2.
lucylee
toto musí byť mňamka, v mraziaku mám gaštanové pyré, tak skúsim pri nejakej príležitosti upiecť
xanadu1955
Synovi prajem všetko najlepšie do života chcela by som sa opýtať, či tam môže isť namiesto rastlinného tuku maslo deti rastlinné tuky nemajú radi. Ďakujem. Zákusok vyzerá a iste je aj fantastický rada by som ho skúsila
1ariana
Ďakujem za syna a vyskúšajte, veď to ide do plnky. Myslím si, že to nebude na závadu ak sú na tú chuť Vaše deti zvyknuté.
makovicka
robievam ho dosť často, ale nie na plech, do formy na srnčí chrbát, pokrájam na cca 20ks, plnku našpricujem na vrch ako vlnovku, ponorím celé do čoko- polevy, prípadne, ozdobím šľahačkou, kúsky dobre vyzerajú aj na tácke. Výborný priam prudko návykový zákusok,
veronika353
Výborný zákusek, úplně se rozplývá na jazyku.Toho kaštanového pyré jsem dala jen 400g,protože bylo balené v kostkách jen po 200g,ale zákusku to vúbec neuškodilo.Návštěva i rodina byla spokojená,mohu všem jen doporučit.Někdy to upeču i jako dort.Díky.
maartina
výborný recept ...piekla som tortu tento víkend a bola neskutočnááá. Korpus som však robila z toho množstva, čo je uvedené a bol presne tak akurát (ani nízky, ani vysoký), namiesto kakaa som dala pomleté mandle ...a krém? nebíčko v papuľke :DDD ...receptíku dávam 100bodov zo 100 :)
llilla
vyborny je... ja som davala karamelovu slahacku :) uz si ani nepamätam, kedy to bolo... :)
mana1
Ja tento zákusok tiež robievam dosť často lebo ho všetci zbožňujeme je mňamko.
angela2
super koláčik, robievam ho často a aj teraz cez wk sa chystám :) len este dokúpit 1 gaštanové pyré a šľahačku a môžem začať piecť, kto vyskúša určite neoľutuje :!)
marienka44
@1ariana ,excelentny zakusok. Ukladam do KK. Len neviem, ci mnozstvo zo 6 vajec, ako to uvadzas, je na plech alebo do tortovej formy. Prosim o upresnenie.
1ariana
@marienka44 , je to na plech..veď je to vidieť na obrázkoch.. uvedené suroviny sú dvojitá dávka. Pôvodný recept na tortu je z 3 vajíčok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia