Gaštanové kocky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 12. októbra 2013
Gaštanové kocky (fotorecept)
Foto: rennatte

Pravá chuť jesene v koláči.

90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
250 g
100 ml
100 ml
200 g
100 g
1 ks
Krém:
600 ml
200 g
2 ks
150 g
250 g
50 g
2 PL
Posyp:
20 g
Potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky gaštany (aj na cesto aj na krém) dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. Treba rátať, že z rozpísanej váhy bude aj odpad šupky, v surovinách je uvedená váha očistených gaštanov. Od bodu varu stíšime a varíme 15 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vychladnutí ošúpeme, stačí len vrchnú šupu, tenkú šupku netreba šúpať, odvážime si potrebné množstvo na cesto a krém, spolu to je 350g

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a pomelieme.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny,

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    striedavo prilievame olej a vodu

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Múku, gaštany a prášok do pečiva preosejeme, na sitku ostane tenká šupka z gaštanov

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do žĺtkovej zmesy pridáme gaštanovú múku

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a zapracujeme striedavo so snehom.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové gaštanové cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upečené cesto po vychladnutí potrieme džemom.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Príprava krému: Do 500ml mlieka pridáme pomleté gaštany, kryštálový cukor a necháme povrieť

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Gaštanové mlieko prelejeme cez sitko a dáme späť variť.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    100ml mlieka a zlaté klasy rozmiešame, vlejeme do gaštanového mlieka a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť, občas premiešame

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme um.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Po lyžiciach zapracujeme tuhý puding.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Hotový gaštanový krém natrieme na upečený koláč natretý džemom,

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    posypeme strúhanou čokoládou, dáme stuhnúť do chladničky a nakrájame na kocky.

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Pred podávaním ozdobíme šľahačkou

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Dobrú chuť :-)

    Gaštanové kocky (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: