Frivaldský braj – zemiaková fučka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Oškrabané a umyté zemiaky dáme variť do osolenej vody na miernom ohni domäkka. Vody musíme dať dostatok, zemiaky budeme pučiť vo vode, v ktorej sme ich varili. Zemiaky musíme úplne rozvariť.
  2. Potom zemiaky scedíme (vodu odložíme) a rozpučíme tak, aby kaša neobsahovala hrudky. Poprášime ju hladkou múkou a dáme na sporák.
  3. Ku kaši prilejeme vodu, ktorá ostala po varení, vymiešame a zavaríme. Musíme dosiahnuť konzistenciu riedkej kaše. Dochutíme soľou.
  4. Braj naložíme do hlbokého taniera a polejeme rozpusteným maslom. Môžeme posypať nakrájanou pažítkou, fučku zapíjame mliekom.