Frivaldský braj – zemiaková fučka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Oškrabané a umyté zemiaky dáme variť do osolenej vody na miernom ohni domäkka. Vody musíme dať dostatok, zemiaky budeme pučiť vo vode, v ktorej sme ich varili. Zemiaky musíme úplne rozvariť.
- Potom zemiaky scedíme (vodu odložíme) a rozpučíme tak, aby kaša neobsahovala hrudky. Poprášime ju hladkou múkou a dáme na sporák.
- Ku kaši prilejeme vodu, ktorá ostala po varení, vymiešame a zavaríme. Musíme dosiahnuť konzistenciu riedkej kaše. Dochutíme soľou.
- Braj naložíme do hlbokého taniera a polejeme rozpusteným maslom. Môžeme posypať nakrájanou pažítkou, fučku zapíjame mliekom.
|