Foto: diabambulka
Jednoduchá, rýchla franfurtská polievočka tak ako ju varíme u nás doma :-)))
4
porcie
porcie
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatom masle si upražíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, zasypeme hladkou múkou, mletou červenou paprikou a pripravíme si zásmažku. Zalejeme vodou, premiešame a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme hovädzí bujón a varíme do mäkka cca 20 minút. Medzitým si na na suchej panvičke osmažíme na kolieka nakrájané párky ( môžeme pridať aj troška nakrájanej slaninky ).
-
2
Keď sú zemiaky mäkké pridáme na zjemnenie troška mlieka prevaríme a na záver pridáme už osmažené párky. Dobrú chuť:-)
pripomína mi to troška môjho synčeka, zo všetkých strukovín, či zeleniny má najradšej párky, v akejkoľvek podobe a keď plávajú v polievke má zaručený úspech :-)))