Žĺtkový krém s čučoriedkami

Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 25. februára 2015
Žĺtkový krém s čučoriedkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
50 ml
50 ml
200 ml
125 g
 na ozdobu
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme hrniec s vodou (asi do polovice), necháme zovrieť, plameň zmiernime a necháme vrieť. Čučoriedky umyjeme, 25 odložíme nabok, do piatich pohárov na martini rozdelíme zvyšné čučoriedky.

  2. 2

    Všetky suroviny okrem čučoriedok zmiešame v kovovej miske a položíme na hrniec, miska musí mať dvojnásobok priemeru hrnca. Zmes v miske miešame nad parou ručne metličkou, až kým vznikne pena.

  3. 3

    Keď pena začne hustnúť, stiahneme ju z hrnca a ešte chvíľu miešame, kým nevznikne ľahký krém, ktorým zalejeme pripravené čučoriedky v pohároch, necháme vychladnúť, posypeme zvyšnými čučoriedkami, mätou a cukrom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Přesně takhle kdysi před lety, vařil muj dědeček vaječný koňak. Ze smetany! Mám recept a vařím ho na Vánoce také. Poněkud dražší záležitost, ale výborná!
Pohár vyzerá lákavo, iste by sa dalo aj iné drobné ovocie k tej žľtkovej pene použiť, ale tých čučoriedok by muselo byť raz toľko, lebo ak by sa rozdelili do 5 pohárov, tak už by sa tých 25 asi neodložilo.