Žĺtkový krém s čučoriedkami
Michal Kružic
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 25. februára 2015
šéfkuchár Premium business hotela v Bratislave, 25. februára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv pripravíme hrniec s vodou (asi do polovice), necháme zovrieť, plameň zmiernime a necháme vrieť. Čučoriedky umyjeme, 25 odložíme nabok, do piatich pohárov na martini rozdelíme zvyšné čučoriedky.
- 2
Všetky suroviny okrem čučoriedok zmiešame v kovovej miske a položíme na hrniec, miska musí mať dvojnásobok priemeru hrnca. Zmes v miske miešame nad parou ručne metličkou, až kým vznikne pena.
- 3
Keď pena začne hustnúť, stiahneme ju z hrnca a ešte chvíľu miešame, kým nevznikne ľahký krém, ktorým zalejeme pripravené čučoriedky v pohároch, necháme vychladnúť, posypeme zvyšnými čučoriedkami, mätou a cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu