Foto: olinecka
Takýto kremeš som upiekla pre mojich doma.Chcela som upiecť niečo iné z medového cesta,ktoré máme radi!!!
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 ks celé |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
50 g (alebo hera) |
|
1 PL |
|
Plnka 1: | |
1 l |
|
80 g |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
250 g (alebo hera) |
|
200 g |
|
Plnka 2: | |
2 bal. |
|
1 ks |
|
Na vymastenie plechu: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Prísady na cesto zmiešame na pracovnej doske.
-
2
Vypracujeme cesto.
-
3
Hotové cesto rozdelíme na dva rovnaké polovice.
-
4
Vyvaľkame a dáme na vymastený múkou vysypaný plech 31x41cm.Pečieme pri teplote 190 stupňov 8-10 minút,rúru sledujeme ,aby nezhorelo.
-
5
Zo surovin urobíme plnku.
-
6
Do misy dáme mlieko a cukor ,ale trocha mlieka odoberieme ,rozmiešame gustin ,múku,žltka .Mlieko privedieme do varu a vlejeme pripravenú zmes za stáleho miešania uvaríme hustý krém,ktorý necháme vychladnúť.
-
7
Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom.
-
8
Krém natrieme na medový korpus a nato rozotrieme vyšľahanu šľahačku.
-
9
Preložime druhý medový korpus a dáme do chladničky na 3-4 hodiny ,alebo cez noc.Zmäknuty kremeš pred krájanim posypeme práškovym cukrom.Dobrú chuť!!!!!
Ten rozmer 31x41 cm má plech alebo cesto? Lebo cesto nie je uplne do krajov plechu. Obyčajne takéto cestá sa pečú na opačnej strane plechu a po upečení sa z neho zošupnú.
Áno, do krémešov sa zvykne dávať pudingový krém bez masla, toto je iná verzia, myslím si.
Ukladám do KK.