Francúzsky medový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Takýto kremeš som upiekla pre mojich doma.Chcela som upiecť niečo iné z medového cesta,ktoré máme radi!!!

60 minút
príprava
8-10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Prísady na cesto zmiešame na pracovnej doske.
  2. Vypracujeme cesto.
  3. Hotové cesto rozdelíme na dva rovnaké polovice.
  4. Vyvaľkame a dáme na vymastený múkou vysypaný plech 31x41cm.Pečieme pri teplote 190 stupňov 8-10 minút,rúru sledujeme ,aby nezhorelo.
  5. Zo surovin urobíme plnku.
  6. Do misy dáme mlieko a cukor ,ale trocha mlieka odoberieme ,rozmiešame gustin ,múku,žltka .Mlieko privedieme do varu a vlejeme pripravenú zmes za stáleho miešania uvaríme hustý krém,ktorý necháme vychladnúť.
  7. Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom.
  8. Krém natrieme na medový korpus a nato rozotrieme vyšľahanu šľahačku.
  9. Preložime druhý medový korpus a dáme do chladničky na 3-4 hodiny ,alebo cez noc.Zmäknuty kremeš pred krájanim posypeme práškovym cukrom.Dobrú chuť!!!!!