Francúzsky medový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Takýto kremeš som upiekla pre mojich doma.Chcela som upiecť niečo iné z medového cesta,ktoré máme radi!!!
60 minút príprava |
8-10 minút na 190 °C |
Postup
- Prísady na cesto zmiešame na pracovnej doske.
- Vypracujeme cesto.
- Hotové cesto rozdelíme na dva rovnaké polovice.
- Vyvaľkame a dáme na vymastený múkou vysypaný plech 31x41cm.Pečieme pri teplote 190 stupňov 8-10 minút,rúru sledujeme ,aby nezhorelo.
- Zo surovin urobíme plnku.
- Do misy dáme mlieko a cukor ,ale trocha mlieka odoberieme ,rozmiešame gustin ,múku,žltka .Mlieko privedieme do varu a vlejeme pripravenú zmes za stáleho miešania uvaríme hustý krém,ktorý necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame a spojíme s vychladnutým krémom.
- Krém natrieme na medový korpus a nato rozotrieme vyšľahanu šľahačku.
- Preložime druhý medový korpus a dáme do chladničky na 3-4 hodiny ,alebo cez noc.Zmäknuty kremeš pred krájanim posypeme práškovym cukrom.Dobrú chuť!!!!!