Karamelový zákusok
Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Kto má rád krémeše, nech vyskúša. Výborný zákusok, poteší aj tých najnáročnejších. Jednoduchá príprava, ktorú zvládnu
aj začiatočníci.
20 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na plnku, lístkové cesto sa už pečie.
- Karamelový krém: Z mlieka odoberieme asi 200 ml a rozmiešame v ňom pudingové prášky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Karamel zalejeme zvyškom mlieka. Miešame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme pudingové prášky rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo pri pečení. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista. Upečieme dva korpusy.
- Na jeden vychladnutý plát cesta rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelový krém. Navrch položíme druhý upečený plát lístkového cesta plochou stranou nahor. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok polejeme čokoládovou polevou.
- Ochutnávka, dobrú chuť.