Karamelový zákusok

Francúzsky karamelový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Kto má rád krémeše, nech vyskúša. Výborný zákusok, poteší aj tých najnáročnejších. Jednoduchá príprava, ktorú zvládnu aj začiatočníci.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku, lístkové cesto sa už pečie.
  2. Karamelový krém: Z mlieka odoberieme asi 200 ml a rozmiešame v ňom pudingové prášky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Karamel zalejeme zvyškom mlieka. Miešame, kým sa karamel nerozpustí. Pridáme pudingové prášky rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trocha vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
  3. Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Každú rozvaľkáme, preložíme na plech, popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo pri pečení. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista. Upečieme dva korpusy.
  4. Na jeden vychladnutý plát cesta rovnomerne rozotrieme karamelový krém. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a nanesieme na karamelový krém. Navrch položíme druhý upečený plát lístkového cesta plochou stranou nahor. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí zákusok polejeme čokoládovou polevou.
  5. Ochutnávka, dobrú chuť.