Francúzske zemiaky

Autor receptu: izabella929

Patria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby,niekedy zo surových, inokedy z varených zemiakov..občas pridám pokrájanú klobásku, inokedy len tak obyčajne s vareným vajíčkom. Každopádne máme radi toto jedlo.

40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zamiaky umyjem a uvarím v šupke asi 20 min. Po uvarení scedím a ochladím pod studenou vodou. Pokrájam ich na kolieska. Vajíčka uvarené taktiež ošúpem a pokrájam na kolieska. Klobásku som pokrájala . Zapekaciu misu som vymazala olejom a vysypala strúhankou.Na dno misy som uložila prvú vrstvu zemiakov na zemiaky som uložila pokrájanú klobásku a na klobásku vajíčka. Ďalšia vrstva bola zemiaková. Všetko som posypla soľou, korením, poliala olejom.V smotane som rozmiešala 2 vajcia a poliala celú plochu zemiakov v mise. Trúbu som rozohriala na 170 st. a piekla som približne 20 minút.Hotové francúzske zamiaky sa môžu podávať so sezonnou zeleninou, alebo
  2. v zimnom období so sterilizovanou.