Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
Autor receptu: gabinka1
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na veľkom plechu aj na niekoľko dní.
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájame baklažán a cuketu na plátky. Osolíme a za pol hodiny osušíme utierkou. Na panvici ich osmažíme (bez tuku).
Paradajky nakrájame. Pridáme k nim nakrájanú čerstvú bazalku.
Brambory upečieme v šupke (bez tuku). Po vychladnutí nakrájame na plátky.
Kuracie mäso nakrájame, okoreníme a grilujeme.
- Formu vymažeme olivovým olejom, posypeme nakrájeným cesnakom, poukladáme plátky zemiakov, cukety, baklažánu, kuracieho mäsa, cibule a rajčín, posypeme talianskou zmesou korenia, strúhaným syrom a ukončíme plátkami zemiakov. Posypeme syrom, přidáme kuracie kúsky, cibuľu, paradajky a opäť posypeme syrom.
Zapekáme 15 minut vo vyhriatej rúre na 180°C.